Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@19:07:20 GMT

یک زوج برای شروع زندگی چقدر زیر بار قسط می‌روند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۴۸۳۳

یک زوج برای شروع زندگی چقدر زیر بار قسط می‌روند؟

آفتاب‌‌نیوز :

مثبت شدن نرخ ازدواج پس از سال ها، از اشتیاق جوانان به تشکیل خانواده حکایت دارد اما به نظر می رسد بار سنگین اقساط وام های ازدواج و ودیعه مسکن، این خانواده های جوان را دچار مشکل خواهد کرد.

اگر خوش‌اقبال باشید و بتوانید بدون دردسر وام‌های ازدواج و ودیعه مسکن را دریافت کنید، باید به شما تبریک گفت که امکان شروع زندگی مشترک را پیدا کرده‌اید، البته شروع زندگی با ماهانه ۴ تا ۵ میلیون تومان قسط!

شغل، خانه، جهیزیه

برای شروع زندگی باید سه چیز فراهم باشد؛ اول شغل آقا داماد که البته داشتن آن چندان هم ساده نیست و برای خیلی‌ها، نیازمند سرمایه اولیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این، فرض می‌کنیم داماد و عروس جوان ما، جربزه کافی را دارند و لااقل یکی از آن‌ها می‌تواند نان‌آور خانه باشد. اما تکلیف خانه و جهیزیه معمولی‌شان چه می‌شود؟

وام ازدواج چقدر است و به چه کار می آید؟

برای خرید جهیزیه می‌توان به وام ازدواج امیدوار بود. وام‌هایی که از ابتدای امسال به ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان رسیده و می‌شود با آن لوازم ضروری یک زندگی ساده را خریداری کرد. یخچال، گاز، تلویزیون، لباسشویی، فرش، لوازم ضروری آشپزخانه، جاروبرقی، سرویس خواب، و البته بسیاری از لوازم ضروری ریز و درشت دیگر. بررسی قیمت‌ها نشان می‌دهد بسته به داخلی یا خارجی بودن و همچنین کیفیت و قدرت این لوازم ضروری، می‌شود با ۱۲۰ میلیون تومان وام عروس خانم، یک جهیزیه معمولی فراهم کرد.

خرید جهیزیه های دست دوم!

اما برخی زوج‌های جوان به دلایلی که شاید پرداخت قسط یکی از آن‌ها باشد، امکان خرید جهیزیه ندارند و به همین دلیل است که طبق گفته رئیس اتحادیه سمساران و امانت‌فروشان تهران به رکنا، برخی خانواده‌ها سراغ خرید لوازم دست‌دوم برای تهیه جهیزیه دخترانشان رفته‌اند. البته یک دلیل مهم دیگرش هم افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، به ویژه درماه‌های اخیر است که برخی خانواده‌ها را از خرید جهیزیه نو منصرف می‌کند.

کرونا رفت ، رسم خوب هم رفت

دو سال کرونایی فرصت خوبی بود که بسیاری از خانواده‌ها رسم غلط برگزاری مراسم پر زرق و برق عروسی را کنار بگذارند و به بهانه رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم که شده، این هزینه را از سبد مخارج عروسی‌شان کم کنند. اما واقعیت تلخ این است که با جمع شدن بساط کرونا دوباره بساط تشریفات ازدواج هم پهن می‌شود و اگرچه غلط، اما برخی خانواده‌ها نمی‌توانند هزینه‌های آن را از هزینه‌های شروع زندگی‌شان حذف کنند. با وجود این، فرض می‌کنیم بخشی از وام ازدواج آقا داماد هم خرج جشن، آرایشگاه، عکاسی و خرید طلا و هدایا می‌شود و پول آن هم جور است.

وام ودیعه مسکن چطور؟

تصور کنیم با وام ازدواج دختر و پسر جوان ما، هزینه تامین جهیزیه و شروع زندگی فراهم شد. حالا باید هزینه تامین یک خانه نقلی برای آن‌ها را هم حساب کنیم. بدون‌شک، خانواده‌هایی که برای شروع زندگی‌شان نیازمند وام ازدواج هستند، خانه شخصی هم ندارند و حتما به جمع هشت میلیون خانوار اجاره‌نشین اضافه خواهند شد. حالا این‌که در این وضعیت بحرانی اجاره خانه چطور می‌توانند از پس تامین رهن و اجاره یک خانه نقلی بربیایند، جای سوال است و البته اگر خوش‌اقبال باشند، می‌توانند از وام ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن استفاده کنند و بخش دیگری از وام آقا داماد هم روی پول رهن و اجاره خانه گذاشته شود.

ماهانه ۳.۵ تا ۵.۵ میلیون تومان قسط

با همه این سختی‌ها بالاخره زندگی زوج جوان ما آغاز می‌شود؛ اما حالا آن‌ها هستند و ماهانه حدود ۵ میلیون تومان قسط وام‌هایی که دریافت کرده‌اند. حدود یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قسط وام ازدواج برای هر کدامشان که روی هم می‌شود حدود دو و نیم تا سه میلیون تومان، و ماهانه یک تا ۲.۵ میلیون قسط وام ودیعه مسکن. یعنی زوج جوان قصه ما برای شروع زندگی‌شان باید هر ماه بین ۳.۵ تا ۵.۵ میلیون ناقابل، قسط بدهند!

جوانان از ازدواج فراری نیستند

با وجود همه این سختی‌ها، آمارها نشان می‌دهد جوانان ما از ازدواج فراری نیستند و مشتاق تشکیل خانواده‌اند. مصداقش هم خبر دیروز وحید یامین‌پور، معاون وزیر ورزش و جوانان که اعلام کرد «بعد از سال‌ها نرخ منفی ازدواج، در سال ۱۴۰۰ با ثبت ۵۶۸۹۳۰ ازدواج، آمار ازدواج برای دومین سال متوالی مثبت شد و۲/۲درصد افزایش یافت»؛ که البته به گفته یامین‌پور، دو دلیل مهمش «کاهش تشریفات ازدواج در دوران کرونا» و «افزایش ۸ تا ۱۰ برابری مبلغ وام ازدواج (طی ۴ سال)» بوده است.

منبع: روزنامه خراسان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وام ازدواج وام ودیعه مسکن برای شروع زندگی میلیون تومان خرید جهیزیه لوازم ضروری ودیعه مسکن وام ازدواج خانواده ها تومان قسط ۵ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۴۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد

به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر پاسالار ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ در استان بوشهر آمار ولادت کاهشی بود، گفت: در مجموع ولادت‌های ثبت شده در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر، شاهد رشد ۰.۸ درصدی ولادت هستیم.

وی اعلام کرد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۳۶ واقعه ولادت در استان بوشهر ثبت شد و جمعیت این استان به بیش از یک میلیون و ۲۱۰ هزار و ۹۰۰ نفر رسید.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، افزود: بیشترین ولادت ثبت شده در این سال مربوط به شهرستان بوشهر با ۲۶.۴ درصد و کمترین سهم در این مدت شهرستان دیلم با ۲.۷ درصد دارد.

وی تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ولادت‌های ثبت‌شده سال ۱۴۰۲ نیز ۱۰۶.٩ بوده که به ازای هر ۱۰۰ نوزاد دختر متولد شده، نزدیک به ۱۰۷ پسر به دنیا آمده است.

پاسالار یادآور شد: این رقم در سال پیش از آن ۱۰۸.۹ بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر ادامه داد: میانگین سن مادران بوشهری در تولد اولین فرزند در سال گذشته ۲۷.۱ سال بود در حالی که این میانگین در کشور ۲۷.۳ سال بوده است.

وی با بیان اینکه بیشترین ولادت‌ها با ۳۸.۱ درصد در ۵ سال اول زندگی زوجین به وقوع پیوسته است، افزود: فاصله ۶ تا ۱۰ سال پس از زندگی مشترک زوجین ۲۹.۸ درصد و مابقی ولادت‌ها پس ۱۰ سال زندگی مشترک زوجین ثبت شده است.

پاسالار به گروه سنی مادران اشاره کرد و گفت: بیشترین ولادت‌های ثبت شده استان بوشهر مربوط به گروه سنی مادران ۳۰ تا ۳۴ سال است و گروه‌های سنی ۲۵ تا ۲۹ سال و گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال به ترتیب در رده‌های بعدی قرار دارند.

کد خبر 6097331

دیگر خبرها

  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است/ روند کاهشی در مرکز استان
  • نرخ جمعیت در قزوین بحرانی است / کاهش جمعیت در مرکز استان
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • اهدای ۴۴۰۹ سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟